Nieuws

Het nieuwe jaar is pas een maand oud daarom is deze pagina nog bijna leeg, hieronder komen/staan Chronologisch (van laatste naar eerste) de nieuwsberichten van het Sintservatiusgilde.

9 Februari

Het Jaarverslag 2017 is compleet (met dank aan de secretaris), en het eerste exemplaar is aangeboden aan de berschermheer Tom Swinkels en Koning Peter van de Burgt. het is ook in te zien via deze website via de subpagine Nieuws Archief. De oudere jaren zijn daar ook terug te vinden (tot 2014) maar ook de oude nieuwsberichten onder "archief"

6 Februari

het Sint Servatiusgilde is uitgenodigd door Carnavalsvereniging de Raopers, om hun receptie avond ter gelegeneheid van hun 55 jarig bestaan te openen. Het gilde geeft graag gehoor aan verenigingen die een dergelijk lustrum kunnen vieren en is aanwezig. Met slaande trom en vliegend vaandel is zij de zaal binnengetrokken en heeft front gemaakt voor het podium met de hoogheden en raad van 11. Na een kort woord van de Hoofdman aan de Raopers heeft jeugdvendelier Bas van Pelt binnen, boven op de catwalk een vendelhulde gebracht aan de jubilerende vereniging. Mooi detail daarbij is, dat Bas dit jaar zelf ook in de jeugdraad zit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Jubilerende vereniging was hiermee erg blij en heeft als blijk van dank het gilde een fraai herinneringsschild aangeboden en natuurlijk een welverdiend drankje. 

 

 

 

 

 

 

 

5 Februari

Ook de beschermheer Tom Swinkerls is officieel in Januari jarig en heeft het gilde uitgenodigd om op zijn verjaardag te komen. dit vindt een weekje later plaats ivm de overige activiteiten die het gilde al op het programma had. om 19.30 uur treedt het gilde aan bij bouwcenter Swinkels om de beschermheer te feliciteren en de bijbehorende vendelhulde te brengen. Daarna is nog een gezellig samenzijn geweest bij de berschermheer.

23 Januari

De eerste officiële uitruk van dit jaar is een feit, het gilde heeft de traditionele uitnodiging van de ere-koning Harrie van de Weijer aangenomen om op zijn verjaardag te komen. Het gilde treedt aan en met een korte toespraak door de Hoofdman en een vendelhulde feliciteerd het gilde de jarige ere-Koning en blijven nog een paar gezellige uurtjes bij hem thuis.